SE*Sessans Sibiriska katter & resten av vår familj

Senaste inläggen

Av Marie - 19 januari 2016 20:45

Idag fyller vår fina kille Joker 1 år och han firades med favoritmat, godis och extra mycket gos. Vi har också hunnit leka, vippor med fjädrar i alla modeller är den stora favoriten.Goa pojken försöker se cool ut.

  

 

Leo blir trött i armarna av att hålla upp "dunder-klumpen" våran.

  

 

Vilar upp sig lite innan det riktiga födelsedagsfirandet börjar.

Bästa stället är någons famn, spelar inte så stor roll vem. Joker älskar alla, men småhussarna är favoriter.

 

En "gubb-lut" efter maten är viktigt enligt Noel, Christer och Joker   

  

Efter lite vila måste vi busa.. 

 

Fjädrar är bäst! 

  

Födelsedags-gos med husse..

  

Distraherar Leo när han ska hjälpa till att duka.. eller är det tvärtom kanske?   

 


Av Marie - 4 december 2015 08:45

Hipp hippp hurra på er stora dag! Hoppas ni haft en mysig dag med extra mycket gos, godis och god mat.  Gammelmatte/matte med familj och storasyster Dunya skickar nosgosar i massor till er! 


 
Mamma Uteha med sina fina tjejer   
    
Vackra tösen Ronya   
 

Mamma uppe dan!   

 

Vackra Samara eller Sammie som matte Linda kalla henne. Samara stannade i vår uppfödning men bor på foder.


    

Busfröken med "ekorrsvansen" håller den gärna i en båge över ryggen när allt är som mest spännande!    

Lilla prinsessans Belaya eller Pimme som hon kallas i sin familj. Tjejen som lindade killarna runt sina småtassar. 

    

... jo mig också   

   

Tog dem i omvänd födelseordning därför kommer Yenisey sist som föddes först, enda pojken men en underbar go nallebjörn. 


 

  


  

Såhär ser det oftast ut hos Noel när det är dags att sova. Han kisar för att mamma använder blixten, inte omtyckt av småkillar eller katter   

Syskonen sover sött men Samara försöker visa upp sin framtida SIB-look   


 

Sötnosarna våra, tänk att det var ett år sedan vi hade småtussar hemma... 


 Av Marie - 26 november 2015 21:18

.. eller egentligen inte för tjejerna har inte löpt än. Men just nu känns det som vi väntat i evigheter, först på hanen och sedan ytterligare en evighet på att Dunya ska löpa! Med två hormonstinna gossar här hemma som lyckats lära sig hur man får upp nätdörren om den inte är låst och säkrad enligt alla kostens regler. Och som vet att det finns tjejer på den andra våningen tror jag julen och helgerna framöver kommer att bli mycket händelserik   

Enklast hade varit att para Dunya med Joker som trots allt bor här hemma, istället för att åka ner med Dunya strax över 60 mil tur och retur och sen åka och hämta henne igen. Men lillhusse Leo sörjer fortfarande att vi var tvugna att omplacera Liris som inte alls fungerade med andra katter (hon blev hackkyckling och vi kämpade över flera års tid!). Så för hans skull har jag lovat att försöka få till en kull mellan Calippo som är Liris halvbror och Dunya. Vi hoppas fortfarande på löp och en chans till för dem.   

Vi återkommer så snart vi har några (förhoppningsvis) glada nyheter att dela med oss av, stort tack till er som väntar så tålmodigt på besked och kattungar.  Lite bilder på töserna som inte är imponerad av killarna i huset    Först ut vår älskade Dunya   


Lillhusse och Dunya   

 

Chillar med matte...

 

... aahh så trött...

 

Goaste blåbäret som finns, spinner alltid och vill helst vara nära oss jämt.   

 

Men jag kan även busa såklart!

 

Stora tjejen är 2 år gammal, värdig dam men med vissa leksaker går det inte att hålla sig!


 

Bellissima, den självklara modellen  

 

Om jag ligger såhär då matte...

 

Åh matte stör mig med kameran.. jag försöker sova.


 

.. och igen... suck! Stackars mig. Tackar vet jag husse, han stör mig inte hela tiden, då är det istället jag som stör honom för jag är husses katt    

 

Dunya och Bellissima trivs tillsammans   


 

Av Marie - 3 november 2015 22:15

Her Bellissima Mongattone IT fick sitt första test idag u.a fint hjärta, 2 år 1 månad gammal. Det blev ett byte av katt och då passade jag på att ta med Bellissima, då jag fick ett återbud av katten som var inbokad. Men det var ändå dags för hennes första test. Hon skötte sig jättefint under testet och var väldigt duktig. Småhussarna var med som moraliskt stöd. Tyvärr blev det inga bilder under HCM-testet. 

     

Av Marie - 3 november 2015 21:45

Neva´s Legend Joker RU fick sitt första HCM-test idag resultat u.a och han skötte sig fantastiskt bra (valde att göra testet nu då Joker börjar bli lite rastlös och det dröjer tills nästa gång Lennart Nilsfors kommer hit upp). Han kommer att HCM-testas 2016-2017 igen. 


Utbrytar-kungen   Joker har blivit väldigt skicklig med att öppna dörrar.. 

 


Blev tyvärr inga bilder på Bellissima som testades samtidigt som Joker och bara en på Joker. Men de skötte sig otroligt fint, lugna, inte stressade och sa inte ett pip. Mattes gullhjärtan, kanske hjälpte det att småhussarna var med och kliade lite samtidigt.   

Av Marie - 3 november 2015 09:52

Idag 3/11 har vi varit och gjort HCM-tester, samtliga tre katter hade fina friska hjärtan och skötte sig exemplariskt. De fick beröm för sina fina temperament   Småhussarna fick ledigt en timme från skolan för att följa med, även de skötte sig toppenbra och Noel var fotograf under besöket. 


Samtliga HCM-tester publiceras såklart i Pawpeds på respektive katt, vi uppdaterar även katternas egna sidor på SE*Sessan´s hemsida. Har nu (i mars 2017) delat upp det här inlägget, då jag tycker det fungerar bättre om katterna har egna inlägg för varje HCM-test. 


CH S*Lince´s Liris född 2015-10-25 u.a 5 år, hon kommer även att få ett sista test om några år. 

    

Liris först ut.. 

 

..matte vad händer? 

 

Nja jag är iaf skeptisk till det här... 

   

Hallå matte, såhär kan man väl inte ligga?! 

  

  


Av Marie - 2 november 2015 19:00

  .. vissa dagar verkar det som att löp är på gång men sen händer inget mer.  
 


 


 


 

Gos med lillhusse, även om Dunya ser lite sur ut var det hon som hoppade upp för att gosa med lillhusse.   

 

Våra fina tjejer   

 


 

Busan!

 

Av Marie - 29 oktober 2015 13:56

Joker kommer från Ryssland och vi hoppas att han ska få lämna kullar under de närmaste åren. Om han blir besvärlig kommer han att kemiskt kastreras under en period så både familj och han själv får en paus. Joker är född 19/1 i år, han är med andra ord en ganska stor pojke redan men har ett väldigt trevlig temperament och är väluppfostrad. Och för sin ålder ungkatt/kattunge är han en lugn pojke. Han skulle trivas med kattsällskap men med mycket mänsklig sällskap skulle det troligen fungera bra även om han bodde ensam. Så en familj där matte eller husse är hemma dagtid tror jag att han skulle trivas även som ensamkatt vi hemmet. Den familjen som får ta hand om denna pärla till kisse kommer att ha många härliga år då han har ett fantastiskt temperament och charmar alla han träffar!

 

Noel och Joker som mjölktrampar i luften och vill gosa inte posera ;) Joker sover med Noel i sängen varje natt. På morgonen när Noel ska kliva upp måste vi gosa med Joker och Taavi en lång stund innan det går att kliva upp. Bild nedan, lillhusse försöker somna om.. men Joker och Taavi hjälper matte med väckningen. 

 

 

Leksaker: Vippor med fjädrar, alla leksaker med fjädrar! Kattmynta gillas också mycket, men det måste vara hög kvalitet. Han är också duktig att apportera :) 
Mat: älskar kött i alla former och äter helst torrfoder. Blötmat hade han inte fått hos uppfödaren så han äter några sorter men är mer förtjust i kött och torrfoder.

Favoritsaker: GOSA, vem som helst som erbjuder en famn och lite klappar blir väldigt poppis hos Joker han trivs bäst nära någon av sina människor. Hemma hos oss älskar han både barn och vuxna lika mycket, han är en social och väldigt mild/vänlig pojke till lynnet. 
Övrigt: Joker är duktig på att gå i koppel och sele, all hantering går utmärkt att göra så som dushning, kamning, kloklippning går utmärkt att göra på denna gossen. 

  

Leka i prassliga löv är superskojigt!

  

Enda anledning till att vi söker fodervärd är att hankatter ofta blir stressade (minskad matlust, ökad risk för urinmarkering mm) när de hela tiden bor nära honor, så för alla katternas skull vore det bäst om de inte delade hus. 

 

Jag har stooora tassar..

 

Får ni plats killar, jag ligger jättebra nu iaf. 

 

Chillar med småhussarna       

DaBird är så rolig!!

 

Joker apporterar med matte   

På slutet av filmen är även goa lakritstrollet Taavi med, han är lite mer svårfilmad när det är mörkt.   

Vid intresse kontakta oss via epost: marie (snabela) sessans.com så kan vi ta mer detaljer och komma överens om en tid som passar för att hälsa på. 

Presentation


Hej & varmt välkommen in till vårt lilla krypin. Den här bloggen var tänkt att handla om våra Sibiriska katter. Men med tiden har även den tvåbenta delen av familjen fått vara med på ett hörn :)
Välkomna in, och lämna gärna en kommentar :)

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018
>>>

Kategorier

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Bloggar om Sibiriska katter

Arkiv

Följ bloggen

Följ SE*Sessans Sibiriska katter & resten av vår familj med Blogkeen
Följ SE*Sessans Sibiriska katter & resten av vår familj med Bloglovin'

Min gästbok

RSS

Mat & Bak


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se