SE*Sessans Sibiriska katter & resten av vår familj

Senaste inläggen

Av Marie - 27 juni 2016 20:35

 idag var det dags för småttingarnas slutbesiktning och för deras andra vaccination (som sedan fylls på årligen). Alla fyra skötte sig exemplariskt under veterinärbesöket. När de vilat upp sig lite och ätit fick de springa av sig en stund i kattgården.   Under denna vecka börjar även vår fina små volvos att flytta, det kommer att bli hemskt tomt utan dem men vi hoppas och tror att de kommer att trivas i sina nya familjer.


 

Det var lugnt i väntrummet första stunden vi väntade, så då fick småttingarna passa på att komma ut och sitta i knä. Titan tittar med stora ögon på akvariet vi sitter bredvid     

Matte hade inte kameran med sig eller någon fotograf så det blev inte så många bilder tagna.

 


ANNONS
Av Marie - 19 juni 2016 15:55

Vi måste tyvärr göra ett nytt försök att hitta rätt hem/fodervärd till Taavi då fodervärden ångrade sig i sista minut hellre ville ha en av våra kattungar. Taavi är en ganska storväxt kille redan men är trots det en kattunge i mångt och mycket och uppskattar tunnlar, leksaker, kartonger och vippor! Men han har såklart passerat det där allra gulligaste kattungestadiet, å andra sidan sett växer alla kattungar om sig inom loppet av ett par månader..   Vi söker halvfodervärd, vilket betyder att ni kommer att betala en summa för honom mot att ni håller honom fertil för ett antal kullar. Detaljer kring avtalet fås vid seriöst intresse och när vi träffats.


För att undvika onödig stress för Taavi, söker vi en fodervärd som inte har någon annan fertil katt än honom. Vi önskar en för-alltid-hem till katten som älskar den för nästkommande 10-15 år, och för kattens del spelar det ingenroll vem som står som ägare på kontraktet den kommer att knyta band med er som familj ändå. Finns utställningsintresse är det positivt, men det viktaste är ett kärleksfullt hem.


Rätt fodervärd och för-alltid-hem för Taavi har:

* Tid, energi och kärlek att erbjuda ett för-alltid-hem, beslutet att ta sig an en foderkatt är alltså lika viktigt att tänka igenom som att köpa katten.

* Inga andra fertila katter i hemmet (vi söker fodervärd för att han ska slippa stressen att bo med andra okastrerade katter)

* Bor max 20 mil från uppfödaren (utanför Sundsvall)
* Kan erbjuda kattgård eller bygga kattgård

* Viljan att samarbeta med uppfödaren och underlätta för varandra (vilket också styrks av ett detaljerat fodervärdsavtal).


Fodervärden står för kostnader och tillbehör som hör till när man äger katt:

Ger kvalitétsfoder, blötmat 2 ggr. per dag (Taavi älskar blötmat och det är viktigt för den allmänna hälsan)
Kattsand, toalådor mm.

Klösträd, ev koppel/sele mm.

Överlåtaren/uppfödaren står för försäkringskostnaden, samt hälsotester som tillkommer pga av avel. Vid skador som inte är kopplade till avel, står fodervärden för självrisk.


Kontakta mig via epost om ni tror ni har rätt hem att erbjuda för vår vackra svarta panter:
 


 

 


 


 


 
ANNONS
Av Marie - 17 juni 2016 23:34

..på SE*Sessan's Sila Sibiri Samara, hon har haft sin sedan länge planerade date med vår underbara svarta panter Taavi. Vi ser fram emot att se vilka småttingar som gömmer sig där inne. Samara har god aptit, och magen växer fint beräknad förlossningsdatum är kring den 9/7. Kullen kommer att växa upp hos fodervärd i Sundsvall. Information för allergiker är att testerna bör ske hos oss, då fodervärden även har hund i hemmet. Samara och Taavi är båda mycket sociala, sällskapsliga och snälla katter vi tror de blir en fin kombination både när det gäller linjer och temperament.  

Länk till stamtavlan mer information om tester, färgutfall mm finns att läsa på vår hemsida. Vid seriöst intresse skicka anmälan via epost,  

Vid kontakt vill vi veta följande: Kattvana, ev. allergier (hur många i familjen som är allergiska), ev. utställningsintresse, avel eller sällskapskatt, hur många timmar kattungen ska vara ensam per dag, inne/respektive utekatt, önskemål om färg/kön på kattungen samt telefonnr. Tingningsavgiften är 2500 kr och ska vara betald när kattungen är 3-4 veckor. 

 


 


Vi har turen att träffa Samara ofta trots att hon bor hos fodervärd och det är så roligt att se att hon är så likt sina syskon och mamma i temperamentet. Supersocial, gosig och väldigt snäll!   


 

Busfröken!  

 


 


Skönt att bli kliad rejält..  

 

Och mellan allt bus måste det gosas här med lillhusse    

 

Hon har ljuvliga ögon   

 

Hänsynsfullt och försiktig närmar sig Taavi...

 

nej du.. hit men inte längre   

 


 


 Av Marie - 5 juni 2016 21:19

filmat igår. Som ni ser är det en del utmaning att lyckas fånga busarna på bild numera.  

Först ut Viking och Titan leker jagis.

Carioca är upptagen med nostvätt.

00.49 in i filmen drar Carioca igång i leken också.

Mamma övervakar såklart för att det ska gå rätt till.


Av Marie - 3 juni 2016 11:54

en trevlig helg   


 


Av Marie - 26 maj 2016 14:10

de var så duktiga ingen av de fyra sa ett pip trots de två sticken var. 


Det luktar såklart spännande och är lite otäckt också, men mamma Dunya visade att det var ingen fara. Nu sover vi då äventyr tröttar ut småtussar väldigt mycket.   

Matte hade inte med sig kameran, så det blev bara några snabba bilder med mobilen.

 
Av Marie - 22 maj 2016 19:32

Amazon har haft intressent, men de har valt att vänta till en senare kull. Därför är hon nu ledig. Hon har mycket energi, älskar att busa, dribbla bollar, och jaga vippor i hög fart. Men hon är även en supergosig tjej precis som sin mamma som gärna ligger i knä och spinner. Fler bilder och information om vår fina tjej finns på vår hemsida: www.sessans.com läs under planer för att veta vad vi önskar veta från en intressent till en SE*Sessan´s katt   

 


    


 


Av Marie - 16 maj 2016 17:45

Hej, jag är Mooi är en Sibirisk katt med lite speciell färg, min EMS kod är 02 21 vilket betyder att jag är röd med mycket vitt. Mitt namn betyder "vacker", ett mycket passade namn för mig tycker jag för vacker är jag och det är hela familjen överens om. I och för sig heter mina syskon också vacker på olika språk, en tydlig miss av vår matte för ingen är lika vacker som jag   

Mina två största intressen är att gosa genom att följa matte som en skugga samtidigt som jag spinner lika högt som en traktormotor och hoppas att hon sätter sig ner så vi kan gosa på riktigt. När hon satt sig går jag gärna runt och trampar en stund för att hon ska hinna beundra mig och klappa mig ordentligt.    Sedan lägger jag mig i knä och sover gott och förhoppningsvis länge om matte håller sig stilla. Småhussarna brukar bära runt på mig som en bebis, men det där att bäras runt på är ingen höjdare, har ju för tusan katter egna tassar att gå på. Därför säger jag "neeej" när de bär mig för länge för jag tycker det är såå tramsigt. Men för mina snälla småhussar brukar jag ligga snällt och blinka lojt till dem för att de ska få känna sig extra speciella. Det är mysigt ibland och när jag har tid men det är så mycket spring i mina tassar!

Mitt andra intresse finns det inte så mycket mer att säga om, jag gillar eller älskar mat. Matte är irriterande långsam med min favorit, blötmaten och då brukar jag försöka uppmuntra henne att skynda sig så gott jag kan!! Vilket faktiskt inte är helt enkelt då jag tydligen ärvt min pappa Jokers röst = knappt har någon röst och det enda som hörs är svaga och hesa pip. Mycket irriterande för jag är rädd att matte inte hör mig och förstår vikten av att skynda på! Därför har jag provat några andra sätt också, klättra upp för hennes ben, klättra upp för skåpen, försöka hoppa upp på bänken men jag når inte dit än. Och matte verkar inte uppskatta dessa försök att visa hur viktigt det är att hon lägger på ett kål. Bäst verkar matte tycka om jag sitter ner på golvet och väntar snällt, väntar snällt?! Väntar en tiger eller ett lejon snällt på middagen? Det var bättre förr, för mina syskon kan jama högre och bättre så de hjälpte till att skynda på matte.

Jo jag bor med min mamma Bellissima och pappa Joker. Men pappa är lite fixerad på tjejer nu, vad nu såna ska vara bra till..? Blää jag tänker inte hålla på med sånt. Så jag bor med mamma, hon är rolig och leker mycket "jagis" med mig. Men i ärlighetens namn är det väl dags för mig att flytta från mamma. Hon verkar tycka det, och jag är storpojk nu och hon behöver lite egentid   

Matte tycker jag ska ha ett hem där det finns "kattvana" och jag är en sällskapskatt som ska kastreras vid 6 månaders ålder. Det skulle nog kunna vara roligt med en kompis att leka med, då jag saknar mina syskon som redan flyttat.


Jag fyllde 14 veckor i onsdags, är grundvaccinerad två gånger, stamtavla medföljer samt en stor väska med mat jag är van vid, leksaker, filt som luktar hemma och andra bra-att-ha-saker. Läs mer på mattes hemsida www.sessans.com Inför flytten kommer jag att vara veterinärbesiktad inom 7 dagar. Om ni tror ni har rätt hem till mig, hör av er till mattes epost.

  


Håller matte sällskap i köket när hon lagar mat.  

 

Kartonger är superkul att leka med!

 

Balkongen som såklart är innätad är spännande men liiite otäck också   


 Försöker få lite mer godis från matte..

 

Chillar med småhussarna och tittar på tv, eller ja jag försöker sova..

 


Busar med mamma Bellissima i sängen, det är roligt   

 

Presentation


Hej & varmt välkommen in till vårt lilla krypin. Den här bloggen var tänkt att handla om våra Sibiriska katter. Men med tiden har även den tvåbenta delen av familjen fått vara med på ett hörn :)
Välkomna in, och lämna gärna en kommentar :)

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018
>>>

Kategorier

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Tidigare år

Bloggar om Sibiriska katter

Arkiv

Följ bloggen

Följ SE*Sessans Sibiriska katter & resten av vår familj med Blogkeen
Följ SE*Sessans Sibiriska katter & resten av vår familj med Bloglovin'

Min gästbok

RSS

Mat & Bak


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se