SE*Sessans Sibiriska katter & resten av vår familj

Senaste inläggen

Av Marie - 19 oktober 2017 11:00

Efter lite pyssel med tider för att Samara med matte skulle ha möjlighet att komma, så blev det test nu istället för senare i höst som vi först planerat för.

Samara har ett fint och friskt hjärta, snart 3 år gammal, hon skötte sig utmärkt på testet fick beröm av veterinären för sitt temperament. Tusen tack till fd. fodermatte Linda som tog paus i en hektiskt studieperiod för att komma med hit med Samara.   Psst till höger i menyn (webbversion) finns kategorin HCM-tester där samtliga tester finns samlade. 

 

Något ovillig modell som alltid, men några bilder blev det med huvudet på henne i fokus och inte en svans, tunga eller bakdel.   

 


 ANNONS
Av Marie - 19 oktober 2017 09:00

som nu fyller 4 år i dagarna. Dunya skötte sig fint under HCM-testet, och hon har ett normalt och fint hjärta. I menyn till vänster finns en kategori för HCM-tester, där ska samtliga HCM-tester samlade och resulteten publiceras i Pawpeds. 


      


    

ANNONS
Av Marie - 18 oktober 2017 19:30

Idag har vår söta jordgubbe, Zemene HCM-testas för första gången. Hon skötte sig fantastiskt bra, fick beröm av veterinär och höll på att somna under undersökningen.   Nu väger "lillan" 4,6 kg men bör kunna gå ner lite då hon är matglad som pappa.    

Vi passade även på att ta lite andra prover inför planerad avel, och nu ska vi bara vänta in att den planerade gossen börjar intressera sig för damer. Det blir spännade att se hur denna kombination blir.   Kullen kommer att växa upp hos fodervärd i Timrå, vi lägger ut mer information när vi har mer att berätta.      

Av Marie - 16 oktober 2017 07:30

Grattis vår tokiga virvelvind! Liten söt flicka är nu en väldigt vacker dam i sina bästa år. Bellissima har sitt sätt att gosa, springa runt benen, prata på sitt kvittrande låga sätt, buffa med huvudet till hon nästan slår knut på sig eller slänga sig framför benen på rygg och säga "jag tycker om dig, matte!".

Bellissima har haft en date för att fira sin födelsedag och i slutet av oktober vet vi om hon väntar smått, det blir hennes andra kull om hon är dräktig. Mer information kommer   
   


Bellissima är till matte och övriga familjens stora förtret en mästerjägare. Matte räddar ett antal fåglar varje år, men ibland flyger fåglarna in i kattgården när ingen ser och då brukar Bellissima göra processen kort. Lyckades ta några bilder, när jag ertappade Bellissima med några fåglar nyligen. En av fåglarna hann jag rädda. 

 

 

  

  

Bäras runt går bra om det är rätt personer   men hon använder gärna sina egna tassar så hon är ingen knäkatt men att ligga nära intill är mysigt. Bellissima är mamma till en kull, vår vacker-kull. Hon är HCM-testad 2 år gammal samt i juli 3,9 år gammal (senaste testet har inte publicerats i Pawpeds än). 
  

 


   


 

Vatten   är favoriten, man kan göra så mycket med vatten. Facinationen går i arv, och Bellissimas mamma är lika förtjust i vatten som hon är. Matte tycker bästa ändamålet är att man duschar vattnet men det är minst kul, leka och plaska är det bästa ordentligt är det bästa! Vattenpölar, vattenskålar, handfat, badkar eller vattenfontäner det finns vatten överallt. Matte hälsar att hon fått tagit bort vattenfontänerna eftersom en viss dam blivit välidigt duktig på att plocka isär dem fått ur vattnet på golvet. Däremot är det svårare att dokumentera lilla busfröken, för hon passar helst på att pilla med såna här saker när inte matte ser på.   

 


Av Marie - 11 oktober 2017 09:32

Belllissima har haft en date med Joker, i slutet av oktober   vet vi om de lyckats och kullen beräknas födas kring lucia.   

Vi har fått välja att göra en omparning, något vi aldrig gjort tidigare och inte planerar för framtida avel. Joker kommer att kastreras inom kort då han är mycket stressad av sin fertilitet och vi inte kan fortsätta kämpa på längre. Tyvärr har honorna bokade till honom inte löpt som vi hoppats på. Och då Bellissimas planerade hane för i år blev avbokad, valde vi att para med Joker. 
Bellissima är HCM-testad 170706 (3,9 år) med ua, normalt hjärta
Joker är HCM-testad 170118 (2 år) med ua, normalt hjärta

Båda kommer att fortsätta HCM-testas regelbundet.
FiV/FeLV negativa,
A-blod ej bärare av B.

PK-brist: N/N (ej bärare)

Mer information om kullen lägger vi ut på hemsidan under "planer".  

 


Av Marie - 11 september 2017 17:28

och brorsan SE*Sessan´s Mooi   

 

Liten börjar tuffa till sig lite   

 

Men sedan måste lillen få hjälp att tvätta sig..

 

.. noggrann tvätt. 

  


 

Lycklig kille som blivit storebror   

Mooi och lillebror på promenad.  

 

spännande lukter. 

 

Äsch ibland blir det lite trassligt.. 


 

 


Av Marie - 11 september 2017 16:34

är matte och husse skulle åka bort knappt två veckor efter att Bima flyttat till dem, så bestämde vi att det bästa var att han fick komma hem till oss och vara här "hemma" över helgen. Han intog hemmet igen som om han aldrig flyttat, och vi var glada att få rå om honom. 

 

Glada småhussar   

  


  

Mycket glad lillhusse som skyndade sig hem från gympan med blött hår för att hinna gosa så mycket som möjligt.   

  

Vacker gosse som utvecklas fint 


   

Soffhäng med lillhusse. 


   


Av Marie - 18 augusti 2017 18:00

Med kull i huset är det fullt upp så vi har mycket att uppdatera om framöver som vi inte hunnit med undertiden vi hade småttingarna hemma. 


Inför 1-års dagen var Zemene och hälsade på och vi gjorde ett tappert försök att fota henne, men hon var fokuserad på sina "mattar" hon bor med och träffar varje dag. Och brydde sig inte om sin tredje matte så värst mycket, kanske det var kameran som hon inte gillade   Zemene tittar skeptiskt på mig.. måste du fota hela tiden?! Dumma matte! 

Poserar men bara för en sekund.. vitbalansen lämnar en del övrigt att önska.. Hann inte ställa om i takt med Zemenes framfart   

 

Nej nu ska vi leka istället, tusan hann du ta en bild ändå?!   


Matte jag bor hos håller i mig för att jag ska hinna fastna på bild.  

 

Vacker tös..


 

Men mest såg det ut såhär, både bilderna vi provade att ta inne i kattgården men även utanför.   

 Presentation


Hej & varmt välkommen in till vårt lilla krypin. Den här bloggen var tänkt att handla om våra Sibiriska katter. Men med tiden har även den tvåbenta delen av familjen fått vara med på ett hörn :)
Välkomna in, och lämna gärna en kommentar :)

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2019
>>>

Kategorier

Fråga mig

7 besvarade frågor

Sök i bloggen

Arkiv

Min gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se