SE*Sessans Sibiriska katter & resten av vår familj

Senaste inläggen

Av Marie - 22 maj 2016 19:32

Amazon har haft intressent, men de har valt att vänta till en senare kull. Därför är hon nu ledig. Hon har mycket energi, älskar att busa, dribbla bollar, och jaga vippor i hög fart. Men hon är även en supergosig tjej precis som sin mamma som gärna ligger i knä och spinner. Fler bilder och information om vår fina tjej finns på vår hemsida: www.sessans.com läs under planer för att veta vad vi önskar veta från en intressent till en SE*Sessan´s katt   

 


    


 


Av Marie - 16 maj 2016 17:45

Hej, jag är Mooi är en Sibirisk katt med lite speciell färg, min EMS kod är 02 21 vilket betyder att jag är röd med mycket vitt. Mitt namn betyder "vacker", ett mycket passade namn för mig tycker jag för vacker är jag och det är hela familjen överens om. I och för sig heter mina syskon också vacker på olika språk, en tydlig miss av vår matte för ingen är lika vacker som jag   

Mina två största intressen är att gosa genom att följa matte som en skugga samtidigt som jag spinner lika högt som en traktormotor och hoppas att hon sätter sig ner så vi kan gosa på riktigt. När hon satt sig går jag gärna runt och trampar en stund för att hon ska hinna beundra mig och klappa mig ordentligt.    Sedan lägger jag mig i knä och sover gott och förhoppningsvis länge om matte håller sig stilla. Småhussarna brukar bära runt på mig som en bebis, men det där att bäras runt på är ingen höjdare, har ju för tusan katter egna tassar att gå på. Därför säger jag "neeej" när de bär mig för länge för jag tycker det är såå tramsigt. Men för mina snälla småhussar brukar jag ligga snällt och blinka lojt till dem för att de ska få känna sig extra speciella. Det är mysigt ibland och när jag har tid men det är så mycket spring i mina tassar!

Mitt andra intresse finns det inte så mycket mer att säga om, jag gillar eller älskar mat. Matte är irriterande långsam med min favorit, blötmaten och då brukar jag försöka uppmuntra henne att skynda sig så gott jag kan!! Vilket faktiskt inte är helt enkelt då jag tydligen ärvt min pappa Jokers röst = knappt har någon röst och det enda som hörs är svaga och hesa pip. Mycket irriterande för jag är rädd att matte inte hör mig och förstår vikten av att skynda på! Därför har jag provat några andra sätt också, klättra upp för hennes ben, klättra upp för skåpen, försöka hoppa upp på bänken men jag når inte dit än. Och matte verkar inte uppskatta dessa försök att visa hur viktigt det är att hon lägger på ett kål. Bäst verkar matte tycka om jag sitter ner på golvet och väntar snällt, väntar snällt?! Väntar en tiger eller ett lejon snällt på middagen? Det var bättre förr, för mina syskon kan jama högre och bättre så de hjälpte till att skynda på matte.

Jo jag bor med min mamma Bellissima och pappa Joker. Men pappa är lite fixerad på tjejer nu, vad nu såna ska vara bra till..? Blää jag tänker inte hålla på med sånt. Så jag bor med mamma, hon är rolig och leker mycket "jagis" med mig. Men i ärlighetens namn är det väl dags för mig att flytta från mamma. Hon verkar tycka det, och jag är storpojk nu och hon behöver lite egentid   

Matte tycker jag ska ha ett hem där det finns "kattvana" och jag är en sällskapskatt som ska kastreras vid 6 månaders ålder. Det skulle nog kunna vara roligt med en kompis att leka med, då jag saknar mina syskon som redan flyttat.


Jag fyllde 14 veckor i onsdags, är grundvaccinerad två gånger, stamtavla medföljer samt en stor väska med mat jag är van vid, leksaker, filt som luktar hemma och andra bra-att-ha-saker. Läs mer på mattes hemsida www.sessans.com Inför flytten kommer jag att vara veterinärbesiktad inom 7 dagar. Om ni tror ni har rätt hem till mig, hör av er till mattes epost.

  


Håller matte sällskap i köket när hon lagar mat.  

 

Kartonger är superkul att leka med!

 

Balkongen som såklart är innätad är spännande men liiite otäck också   


 Försöker få lite mer godis från matte..

 

Chillar med småhussarna och tittar på tv, eller ja jag försöker sova..

 


Busar med mamma Bellissima i sängen, det är roligt   

 

Av Marie - 2 maj 2016 11:02

Utvecklingen går i rasande fart, kattungarna använder toa (med några få missar då och då), de äter blötmat och provsmakar torrfoder, de har börjat tvätta sig själv och leker mer och mer. Några av de allra modigaste har lärt sig att klättra upp på bolådans tak till mattes förtret.


Först ut fina och gosiga killen, Titan (tingad).


Av Marie - 2 maj 2016 10:30

4 veckor gammal, och redan spring i tassarna och väldigt vacker  


Av Marie - 26 april 2016 21:30

är testad u.a / normalt hjärta den 2016-04-25 (ålder 4.1.11) fler tester är inplanerade. Stort tack till matte Lena, som skjutsar Uteha till HCM-testerna. 


HCM (Hypertrofisk kardiomyopati, förtjockning av hjärtmuskeln och dess struktur) ger ett sämre pumpande hjärta. Hjärtsjukdomen förekommer inom alla kattraser även de större kattdjuren. Många gånger dör katten plötsligt utan att få några tecken på sjukdom före. Men andra individer som drabats får symptom som blåsljud, rubbningar i hjärtrytmen, proppar i lungorna eller i bakbenen.


Uppfödare av Sibirisk katt ska följa hälsoprogrammet för Maine Coon, tyvärr är rekommendationen för hälsoprogrammet inte helt enhetlig med hur sjukdomen utvecklas på vår ras. Därför är det viktigt att komma ihåg: ett HCM-test är en färskhetsvara och tyvärr har det visat sig att just Sibirisk katt kan utveckla HCM så sent som upp till ca 8 års ålder därför måste vi fortsätta att testa våra katter genom deras liv. Detta är uppfödarens ansvar. Regelbundna HCM-tester på avelskatter, oavsett hur många kullar katten har bakom sig, men att även informaera sällskapsköpare att ett test eller två är viktigt för både rasen och för individen. Då en katt som insjuknar kan få en relativ lång livslängd ändå med rätt medicinering. För att hitta uppfödare som tar sitt ansvar och testar sina katter, läs mer i detta inlägget "Om HCM".


        

Av Marie - 11 april 2016 14:34

... och de växer så det knakar och är såklart sötast i världen.   

Först ut lilla blå tjejen tvättar vita lillebror. Sedan söta syskonen blåbär ligger och myser.

Av Marie - 10 april 2016 16:00

I onsdags hade vi tid hos veterinären och lyckades ta oss dit trots att både jag och sambon var sjuka. Sambon skjutsade och hjälpte mig att bära då jag varit riktigt krasslig och orkeslös.


Småttingarna skötte sig exemplariskt hos veterinären, tyvärr hade jag glömt mobilen hemma och hade inte heller kameran med mig men de var så duktiga och fick mycket beröm. Ingen sa ett pip varken från sticket från vaccinationssprutan eller den stora nålen för ID-märkingen.. Det sistnämnda är något jag alltid oroar mig för mycket *hönsmatte*.

Bjuder på några bonusbilder, vecka 8

Först ut mattes kardborrekatt, Bonito   

 

Nyvaken pojke, matte störde mig... örontoffsarna pekar helt fel och jag hinner inte göra mig fin..   


Lillhusse med sin favorit, charmtrollet Mooi som sticker ut som clownen i kullen men en av de charmigaste kattungarna vi haft!            


Noel och Mooi funderar på livet... 

 

Röda blixten (La)Mazi gosetrollet vårat.   


 

Lillhusse Leos favorit   

 

Och mattes men matte har tre till i kullen    Kardborrekatt han också, matte är sjuk och behöver omsorg och sällskap.

 


Sängkamrater    


 

Och så stora husses favorit, vackra prinsessan Nani   

Chillar på köksgolvet när matte lagar mat.  

Uppskattar inte mammas tvättförsök! 

 

Kan faktiskt själv, så det så!

 

Av Marie - 7 april 2016 13:31

Senaste veckorna har varit en utmaning, under påsklovet var Noel riktigt sjuk och hade kring 40 graders feber, även storebror Leo har varit riktigt sjuk. Trodde att vi vuxna skulle klara oss, men förra veckan blev jag sjuk trots minutiös hygien. Eftersom jag då hade vakat över Dunya trodde jag att det blivit för lite sömn. Men sen kom febern, fruktansvärd hosta, halsinfektion med smärta och heshet. Senaste veckan har jag lyckats sova sittandes upp några timmar här och där. Har just nu totalt talförbud pga infektion i stämbanden pga detta elaka virus   Bilder och uppdateringar på våra småtroll kommer så snart jag orkar sitta vid datorn. Bilder tar vi som vanligt och katterna mår bra! 


Bellissimas småttingar är nu 8 veckor fyllda och det börjar bli hög tid att göra klart vilka som blir deras nya familjer. Har försökt maila dig Eva-Marie, så om du ser det här kan du väl skicka ett sms istället?


Som det ser ut nu har vi en sällskapskatt (hane) ledig ur Bellissimas kull samt en sällskapskatt (hane) ur Dunyas kull. Vid intresse kontakta oss för mer info marie (snabela) sessans.com


 


Presentation


Hej & varmt välkommen in till vårt lilla krypin. Den här bloggen var tänkt att handla om våra Sibiriska katter. Men med tiden har även den tvåbenta delen av familjen fått vara med på ett hörn :)
Välkomna in, och lämna gärna en kommentar :)

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018
>>>

Kategorier

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Bloggar om Sibiriska katter

Arkiv

Följ bloggen

Följ SE*Sessans Sibiriska katter & resten av vår familj med Blogkeen
Följ SE*Sessans Sibiriska katter & resten av vår familj med Bloglovin'

Min gästbok

RSS

Mat & Bak


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se