SE*Sessans Sibiriska katter & resten av vår familj

Senaste inläggen

Av Marie - 28 juli 2016 18:30

.. filmades förra veckan. Det är lilla (stora) killen (2:an) som kryper fram och lägger sig på kanten. Bakom honom syns 1:an och lillan som tappar taget om mammas tutt och fortsätter att drömma är nr. 5. Stolta föräldrar är våra egna Samara och Taavi, mer information, stamtavla och bilder finns på vår hemsida: www.sessans.comANNONS
Av Marie - 19 juli 2016 18:09

önskar er alla en underbar födelsedag med extra mycket godis och gos. Nya bilder har efterlysts och är på ingående så jag kommer att uppdatera deras gallerier   


Vi har fått nya bilder från SE*Sessan´s Twister - Bartok, vacker kille som påminner både om Nessa och Voran    Tack snälla matte och husse för bilderna och att han har en sånt kärleksfullt och fint hem.

 


 

Husse nu sätter du ner mig   

 

Åh vad ni stör...   

 

Vi har fått en bild från underbara SE*Sessan´s Kiwawa   matte berättar att hon är en tillgiven, gosig och snäll tjej både mot familjen och gäster.
 


ANNONS
Av Marie - 19 juli 2016 13:43

försökte få med hans ständiga spinnande men det är lite svårt för kamerorna för han spinner ganska tyst även om det är non-stop.   

Av Marie - 7 juli 2016 20:00

Tyvärr kom Titan tillbaka hem till oss pga. astma hos familjen som tyvärr gjort sig påmind och gör att familjen inte vågar ha kvar honom. Vi önskar därför att han hittar en familj med mild allergi eller utan allergi. Han är en rejäl kille med fin stomme och är mycket mjuk och go i temperamentet född och uppväxt bland barn i ett livligt hushåll.


Han säljes till sällskap. Registrerad och stambokförd i Sverak, vaccinerad två gånger, samt ID-märkt och kommer att vara veterinärbesiktigad inom 7 dagar vid leverans. Han får med sig mat, leksaker, filt och lite annat bra-att-ha vid flytten. Läs gärna mer på www.sessans.com


Kontakta oss via epost vid intresse, vi är mycket måna om att Titan inte behöver flytta fler gånger och att han hittar sitt för-alltid-hem.

Visar några bilder från Titans uppväxt hos oss, fler bilder finns på vår hemsida.

Lillen 2,5 vecka gammal   


Titan med mamma i bakgrunden.

Lillen 3 veckor gammal, och en avbild av mamma Dunya   
 
Titan 5 veckor gammal.

   


 

Titan 6 veckor gammal.  

Bilderna nedan, Titan 13 veckor   

  


Titan är en lugn kille, men visst kan han busa också! 

 

Efter en dag i kattgården är det härligt att..

 

mysa med matte i soffan   

 


Av Marie - 4 juli 2016 20:45

på 3-års dagen. Och grattis till gammelmatte som fyller... tja betydligt mer   
Hoppas ni har en fin dag och mår bra, tack för bilder och uppdateringar. 

Gosnos och kram från gamla familjen.


Vi har fått bilder via Fb från SE*Sessan´s Catalina - Dina, tack snälla matte!

 


 

  

 

Ljuvliga flickan   

 


Syrran SE*Sessan´s Chevrolet Bel Air - Ebba   bilden från i maj och hon har bikini fortfarande.

 

Bild på en busfröken, SE*Sessan´s Electra från i mars när vi fick uppdatering.  

Electra kallas för Nessla och har nyligen flyttat med sin matte till egen lägenhet.

    
Och så vackra prinsen SE*Sessan´s Lincoln     

Av Marie - 1 juli 2016 17:45

I juni var IC Nikopeja's Nessa Kasianovna inbokad igen för ett HCM-test, tidigare inbokade tider har tyvärr avbokats pga. att ägaren fått förhinder. Denna gång fick jag åka med Nessa ensam eftersom matte hade förhinder igen. På plats konstaterades att Nessa var tovig och allmänpåverkad med "hårda" njurar där hon reagerade vid palpering. Vid HCM-testet upptäcks att hjärtat slår dubbelslag vilket veterinär Lennart Nilsfors tror är en direkt effekt av hennes allmäntillstånd.
 
Hon får diagnosen:
"other diagnosis" med kommentaren "kammarextraslag sporadisk. Inga tecken på HCM.
vidare utredning kommer att göras. 

Hennes HCM-test finns att läsa på min hemsida och vid frågor är ni välkomna att höra av er.
Resultatet kommer att publiceras i Pawpeds samt finns hos Hälsorådet i Sällskapet Sibirisk katt.

   
Vi lägger även ut en kopia på HCM-testet för att undvika frågetecken. Eftersom Nessa inte ägs av mig längre, så har jag maskat över uppgifterna till matte. Vid ev. frågor är det bättre att kontakta mig. 
     
 
 

Av Marie - 27 juni 2016 20:35

 idag var det dags för småttingarnas slutbesiktning och för deras andra vaccination (som sedan fylls på årligen). Alla fyra skötte sig exemplariskt under veterinärbesöket. När de vilat upp sig lite och ätit fick de springa av sig en stund i kattgården.   Under denna vecka börjar även vår fina små volvos att flytta, det kommer att bli hemskt tomt utan dem men vi hoppas och tror att de kommer att trivas i sina nya familjer.


 

Det var lugnt i väntrummet första stunden vi väntade, så då fick småttingarna passa på att komma ut och sitta i knä. Titan tittar med stora ögon på akvariet vi sitter bredvid     

Matte hade inte kameran med sig eller någon fotograf så det blev inte så många bilder tagna.

 


Av Marie - 19 juni 2016 15:55

Vi måste tyvärr göra ett nytt försök att hitta rätt hem/fodervärd till Taavi då fodervärden ångrade sig i sista minut hellre ville ha en av våra kattungar. Taavi är en ganska storväxt kille redan men är trots det en kattunge i mångt och mycket och uppskattar tunnlar, leksaker, kartonger och vippor! Men han har såklart passerat det där allra gulligaste kattungestadiet, å andra sidan sett växer alla kattungar om sig inom loppet av ett par månader..   Vi söker halvfodervärd, vilket betyder att ni kommer att betala en summa för honom mot att ni håller honom fertil för ett antal kullar. Detaljer kring avtalet fås vid seriöst intresse och när vi träffats.


För att undvika onödig stress för Taavi, söker vi en fodervärd som inte har någon annan fertil katt än honom. Vi önskar en för-alltid-hem till katten som älskar den för nästkommande 10-15 år, och för kattens del spelar det ingenroll vem som står som ägare på kontraktet den kommer att knyta band med er som familj ändå. Finns utställningsintresse är det positivt, men det viktaste är ett kärleksfullt hem.


Rätt fodervärd och för-alltid-hem för Taavi har:

* Tid, energi och kärlek att erbjuda ett för-alltid-hem, beslutet att ta sig an en foderkatt är alltså lika viktigt att tänka igenom som att köpa katten.

* Inga andra fertila katter i hemmet (vi söker fodervärd för att han ska slippa stressen att bo med andra okastrerade katter)

* Bor max 20 mil från uppfödaren (utanför Sundsvall)
* Kan erbjuda kattgård eller bygga kattgård

* Viljan att samarbeta med uppfödaren och underlätta för varandra (vilket också styrks av ett detaljerat fodervärdsavtal).


Fodervärden står för kostnader och tillbehör som hör till när man äger katt:

Ger kvalitétsfoder, blötmat 2 ggr. per dag (Taavi älskar blötmat och det är viktigt för den allmänna hälsan)
Kattsand, toalådor mm.

Klösträd, ev koppel/sele mm.

Överlåtaren/uppfödaren står för försäkringskostnaden, samt hälsotester som tillkommer pga av avel. Vid skador som inte är kopplade till avel, står fodervärden för självrisk.


Kontakta mig via epost om ni tror ni har rätt hem att erbjuda för vår vackra svarta panter:
 


 

 


 


 


 
Presentation


Hej & varmt välkommen in till vårt lilla krypin. Den här bloggen var tänkt att handla om våra Sibiriska katter. Men med tiden har även den tvåbenta delen av familjen fått vara med på ett hörn :)
Välkomna in, och lämna gärna en kommentar :)

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2018
>>>

Kategorier

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Bloggar om Sibiriska katter

Arkiv

Följ bloggen

Följ SE*Sessans Sibiriska katter & resten av vår familj med Blogkeen
Följ SE*Sessans Sibiriska katter & resten av vår familj med Bloglovin'

Min gästbok

RSS

Mat & Bak


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se