SE*Sessans Sibiriska katter & resten av vår familj

Direktlänk till inlägg 17 november 2014

Utställningsrapport samt varning om kattsand!

Av Marie - 17 november 2014 16:27

I lördags var vi på kattutställning i Iggesund, båda tjejerna skötte sig exemplariskt och Dunya tog sitt första CAC vilket kändes jätteroligt!   Inte fullt lika rolig blev Bellissimas bedömning, då domaren trodde jag hällt en hel puderburk (!!!) i hennes päls. Förvånande både för mig och ni som känner mig!   Vi fick ändå en rättvis bedömning av domaren som poängterade att hon hade rätt att diskvalificera mig, och oavsett hur fin katten är i typen osv. så är det en skönhetstävling och det är dagsformen som gäller så vi får vara glada för EX 2 som Bellissima fick. Håller för övrigt med domaren till 100% jag tycker verkligen inte om när man som utställare vräker i kemikalier i katternas pälsar!! Jag brukar inte ens bada mina sibbar inför varje utställning eftersom jag anser att en naturras som denna ska ha en vatten/smutsavstötande päls som inte ska behöva badas för att vara fräsch.
 

Bellissima hade tillbringade nästan hela dagen i toalådan som innehöll Tigerino Crystals Lavendel.  När jag ställer henne på domarbordet får jag fråga om jag använt puder, och svarar ärligt att ja det har jag fått pudra lite i hennes krage då hon ätit gimpetpasta och kladdat lite i kragen. Pudret sätter jag i borsten och kammar in det och blåser sedan bort överflödet så jag tänkte direkt att jag missat att blåsa ordentligt! När domaren delar pälsen bak på Bellissimas bakdel förstår jag ingenting!! Hur tusan kan hon ha puder där??! När det är dags att åka hem och jag ska lyfta in Bellissima i transportburen (från toalådan) känner jag det igen, hon är full i "puder" igen!! Då ramlar tio-öringen ner för mig, det kommer från KRISTALLSANDEN   Jag tar fram den nästa tomma förpackningen och sticker ner fingrarna försiktigt i påsen och blir alldeles vit om fingertopparna när de nuddat sanden. Ingrid kände också på sanden och vi kunde båda konstratera vart "mjölet"/pudret kom ifrån.  Men då kommer nästa panikkänsla, vi måste hem så fort som möjligt så jag får bada henne och få bort det här ur pälsen så hon inte blir förgiftad av det!

Här har jag lagt handen på sanden och tagit upp den.   Syns inte så bra på bilden kanske men handen är helt vit, och det är en torr och sträv beläggning.

Lavendel, den naturella vi använt tidigare har inte varit lika dammig.

 

Bellissima badades direkt när vi kom hem och som tur är verkar hon inte slickat i sig eländet. Slutligen så har vi använt sanden tidigare utan problem, men den senaste leveransen är kristallsanden betydligt mer "mjölig". Har du en katt som vår Bellissima som gärna sover i toalådan kan pälsen helt tydligt påverkas, och då bör man kolla sanden före!

Nybadad tjej  

  
 
Ingrid Näsholm

Ingrid Näsholm

18 november 2014 18:47

Intygar att jag blev vit om fingrarna när jag stack handen i sandpåsen.
Jag gick faktiskt och visade domaren detta som jag påpekade inte som kritik men som information.Domarens svar "Men ägaren svarade ja att hon använt talk och bedömningen gäller hur katten är just då på domarbordet men byt ändå kattsand."

http://isrosens-bilder.blogspot.se

 
Ingrid Näsholm

Ingrid Näsholm

18 november 2014 18:50

Glömde nämna att domaren vid bedömningen påpekade att Bellisima var vackrast och enastående men att det vore orättvist att låta henne vinna över den katt som var perfekt preparerad.

http://isrosens-bilder.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie - Måndag 8 juli 11:15


Nosgosar från gammelmatte med familj.       

Av Marie - Torsdag 23 maj 13:26

Han har friska normala njurar/negativ för PKD nästan 7 år gammal 2019-05-22. Stort tack till matte som kom med Thyson för att göra ultraljudet.Det var extra viktigt att testa Thyson då han har en linje bakom sig där det hittats PKD-drabbade katter. T...

Av Marie - Torsdag 16 maj 16:30

Vi ser fram emot kattungar i mitten av juni, hon har haft en date med SE*Sessan´s Viking SIB w 63, klicka här för mer information och bilder finns här.   När kullen är född kommer vi att utvärdera dem, och efter 3-4 veckors ålder börja ta emot intres...

Av Marie - Lördag 6 april 11:01

hon testades med normala njurar/negativ PKD 2019-04-05 (Transducer 14 Mhz) 5,5 år gammal.                   ...

Av Marie - Onsdag 3 april 12:58

Han har friska normala njurar, är negativ för PKD 3 år gammal. Ultraljudet gjordes 3/4 2019 av veterinär Lennart Nilsfors. Stort tack till Vikings fodermatte för hjälpen.  Fodermatte berättar om fertila pojken: "Viking låg och mjölktrampade under s...

Presentation


Hej & varmt välkommen in till vårt lilla krypin. Den här bloggen var tänkt att handla om våra Sibiriska katter. Men med tiden har även den tvåbenta delen av familjen fått vara med på ett hörn :)
Välkomna in, och lämna gärna en kommentar :)

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

Kategorier

Fråga mig

7 besvarade frågor

Sök i bloggen

Arkiv

Min gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se