SE*Sessans Sibiriska katter & resten av vår familj

Direktlänk till inlägg 23 oktober 2012

Det blir inte alltid som man tänkt sig... & rapporter från glassarna

Av Marie - 23 oktober 2012 18:42

Vi har fått glädjande rapporter, fina bilder efter att glassarna flyttat. Det har gått bra, hela gänget har anpassat sig fort i sina nya hem och de nya ägarna är så glada att äntligen fått hem dem.  Här hemma har lugnet lagt sig och även om saknaden är stor och så tyst det är, så glädjs vi med deras nya familjer. Bilder och små historier kommer såklart att läggas upp allt eftersom här i bloggen. Måste bara få till hur jag får över bilder och filmer från telefonen, det kommer!! Stort Tack till alla underbara kattungeköpare som är så gulliga att rapportera till oss, vi är så tacksamma.


Kvar är lilla prinsessan Nizza som jag i samråd med uppfödaren Belgien tog beslutet att hon inte skulle flytta till henne. Uppfödaren har nämligen en katt hon importerat som nu vid 9 månaders ålder är mycket liten. Och då Nizza är en liten tjej hon med, kände jag att Nizza troligen inte är rätt tjej för henne. Storleken på lilltjejen är också anledningen till att hon stannat kvar i några veckor extra hos oss, även fast hon vägde 1060 gram vid 12 veckor och hon enl. Sveraks regler fick lämna mammakatt vid 1 kg. Så kändes det inte bra för mig "höns-matte" att skicka iväg henne så liten. Nu väger hon strax över 1200 gram och Nessa börjar tycka att det är dags för lilltjejen att flytta. Nizza är därför ledig som sällskapskatt.

Ute i kattgården för första gången på länge, väldigt spännande med varför är det så kallt och blött åt tassarna.. Uff matte!

Min vackra lilla sessa   

Efter en tur ute, sover lillstumpan tryggt i mattes famn.   

Då och då händer det att Nizza "matar" leksaksråttorna, sött eller hur?   


Så till det sorgliga som hänt. Tyvärr blev allergin för mycket för Piggelin/Lokes nya husse, han klarade inte att ha kvar honom längre då hans allergi blossade upp några dagar efter att Piggelin flyttat in. En trolig anledning kan vara att husse inte kunde ha "kattfritt" i sovrummet som man brukar rekommendera i alla fall första tiden, och husse är hemma även dagtid. Reaktionerna kommer trots att han inte fått en enda känning under tiden han testat allergi. Jörgen är väldigt ledsen för det som inträffat och vi är så ledsen för deras skull, vi vet hur efterlängtat Piggelin var!

Piggelin/Loke kommer därför att flytta till Vännäs och brorsan Magnum. Vi är så glada för det och tror att vår "spinn-maskin" kommer att älska att få bo med "lillebror"

Sötnosen första dagen hemma. Sina vana trogen sover han gärna i lillhusse Noels säng. Jag behöver väl knappast berätta att Noel INTE vill att Piggelin ska flytta en gång till. Men vi kan tyvärr inte ha honom kvar här hemma, även om jag önskar att jag kunde!!

 

Första kvällen hemma, och det är full fart!





 
 
Lena

Lena

25 oktober 2012 19:59

Åh så tråkigt för Piggelins husse.. Förstår att det måste vara tragiskt att inte kunna behålla sin efterlängtade lilla kisse.
Tur ändå att han får sig ett nytt hem med sin bror Magnum.
Jag önskar ett extra lycka till och även till söta Nizza som säkert kommer att hitta sin familj snart..

Kram Lena och sibbarna i Kåge

http://www.miramilaia.se

 
Lisa

Lisa

25 oktober 2012 22:25

Jag lider så med Piggelins husse! Kan bara tänka mig vad tungt det måste vara :/ som man längtat också blir det så. Men vi är såklart otroligt glada över att Piggelin kommer till oss och jag lovar att han kommer få det toppen här! Och jag tror att Magnum längtar lika mycket som vi, för ibland ser det ut som han förstår vad jag säger då jag berättar att brorsan kommer nästa vecka :)

Kramar från oss i norr

http://looe.blogg.se

 
Ingen bild

Sarah

26 oktober 2012 08:58

Usch jag förstår mycket väl hur jobbigt det måste vara att behöva släppa ifrån sig en sån underbar liten katt. Är så glad att det gått så bra för oss.

Kul att Piggelin och Magnum får bo ihop. Hade det inte varit för att vi själva utforskar vår allergi hade Nizza mer än gärna fått flytta till oss sin busiga syster... Men som sagt fungerar allt bra får vi kanske ställa in oss på en kompis ur nästa kull -för visst skulle det bli en kull till Christer? ;-)... Kram från Kiwa med familj

 
Gunilla, S*Deltas

Gunilla, S*Deltas

26 oktober 2012 13:40

Tråkigt att läsa om allergin som ställt till det så mycket för fina Piggelin, dock roligare läsning att han flyttar till brorsan Magnum.

Jag förstår att du inte har velat släppa Nizza, det skulle nog inte jag heller ha gjort. Är övertygad om att du hittar ett bra hem åt henne. Trevlig helg! *kram*

http://www.deltaskatter.nu

 
Ingen bild

Jörgen

27 oktober 2012 02:26

Ja, det var extremt jobbigt för det var en så härlig liten kille, det känns inte bra alls...

 
Julia och missarna

Julia och missarna

27 oktober 2012 09:51

Vilka fina missar dom har blivit, hoppas allt går bra för dem i de nya hemmen :) För ett hem till Nizza kommer du hitta för hon är så charmig <3

Kram från oss

http://minasibiriskakatter.devote.se

 
Lotta Liljeström

Lotta Liljeström

27 oktober 2012 15:56

Fy så tråkigt att det inte fungerade med allergin för Piggelins matte :( Verkligen en mardröm när man längtat så länge efter sin lille misse.
Skönt att det löst sig med nytt hem för lillvännen ändå.

kram!

http://atolls-sibiriska-katter.bloggplatsen.se

 
Ingrid N.

Ingrid N.

30 oktober 2012 20:58

Hoppas att det ordnar sig bra för alla dom fina kattungarna.
Mvh Ingrid.

http://www.isrosen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie - 21 oktober 2020 15:00

Nadina, Makar, Pavlina & Dunya. Önskar gammelmatte med familj!  Nosgosar i massor! Från vänster Makar, Nadina, bakom henne Pavlina och Dunya längst till höger                En speciell hälsning till vårt älskade blåbär, som lever livet...

Av Marie - 22 september 2020 20:15

Nadezdha har ett normalt och fint hjärta ua samt är frisk med normala njurar. Hon skötte sig perfekt under undersökningen och vi firar med lite nya bilder.          ...

Av Marie - 19 juli 2020 15:15

Nosgosar från gammelmatte med familj!    9 veckor gamla på bilden.    Och små sötnosar 5 veckor gamla.    ...

Av Marie - 8 juli 2020 16:43

Stort grattis Molte, Aronia, Zemene, Málna (Bob) & Kupina! Hurra hurra hurra! Nosgosar från oss!      Aronia      Fina gospojken Molte        Vackra Kupina (Ina)         Málna (Bob)        Samt fröken Zemene      ...

Av Marie - 4 juli 2020 16:45


Det är även gammelmattes födelsedag, men den är inte lika viktig att fira längre    Hipp hipp hurra sötnosar! Hoppas ni får en underbar dag och gammelmatte tar gärna emot lite nya bilder på er      ...

Presentation


Hej & varmt välkommen in till vårt lilla krypin. Den här bloggen var tänkt att handla om våra Sibiriska katter. Men med tiden har även den tvåbenta delen av familjen fått vara med på ett hörn :)
Välkomna in, och lämna gärna en kommentar :)

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Kategorier

Fråga mig

7 besvarade frågor

Sök i bloggen

Arkiv

Min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards