SE*Sessans Sibiriska katter & resten av vår familj

Direktlänk till inlägg 27 januari 2012

Vilda västern, yeah 10 veckors kattungar..

Av Marie - 27 januari 2012 22:27

Några har sagt till mig när jag ojade mig över dessa små fantastiska sötnosar skulle komma att flytta att jag troligen skulle tycka t o m att det var liiiite skönt när 12 veckors dagen kommer.    Skulle väl inte påstå att de har helt rätt för jag kommer att sakna dem innerligt!! Och det hade varit skönt om inte alla flyttat iväg utan några hade stannat några veckor till.. Troligen kommer vi att få det supertrist när gänget flyttar för nu är det allt annat än trist det kan jag lova  

10 veckors dagen har passerat i flygande fart och nu närmar sig dagen D, till barnens förskräckelse.


Söta Igor/Dandelio full fart. Enda godis som herrn i fråga accepterar är skinka. Men det passar tydligen bra för nya husse har för vana att mata deras andra katt med skinka till frukost så jag tror det kommer att fungera fint   Igor är också duktig att sätta Liris på plats, nu är det  färdigmorrat din fåntratt! Jag kan också morra om du inte passar dig!   När Liris chock lagt sig leker de vilt tillsammans oftast i barnens stora blå prasseltunnel.



Vackra isbjörnen Messi/Giglio, den lite lugnare isbjörnen i gänget som också älskar skinka men ratar de mesta annat godis jag provat. Roligt och passande att han kommer att kallas Messi efter en fotbollsspelare, och Giglio är otroligt duktig att dribbla bollar fram och tillbaka. Det är hans favoritlek.


 

Cinto, är kattungen som gillar höjder. Ligger högst upp i klösmöblerna när det är dags att sova. Är en tuffing med rätt kattityd på livet. Tycker att damsugaren kan vara rätt intressant, och skurmoppen är riktigt rolig.. En riktig buse som klättrar och hoppar upp på ALLT i sin väg! Även mammas pojke, och ligger fortfarande långa stunder och tuttar på mamma istället för att äta maten matte serverar.


Nisse/Anziani då.. har en förkärlek till vippor och låter som en rottis när han har "fångat" sitt byte. Öppnar vi kylskåpet då har vi Nisse i kylskåpet om vi inte är blixtsnabba. Älskar alla sorters godis och mat. Så matglad är hans mellan-namn och han äter allt som finns i sin väg inkl. damtussar. Om det nu finns såna här alltså..

Så har vi Poppy, vår ragdoll. Eller ja vi vet ju att han inte är en ragdoll   eller?! Brukar kunna bli helt avlslappnad när han lyfts upp, kan ligga långa stunder på rygg och filosofera om livet. Kommer ofta och springer när vi kommer och vill vara med oss. Poppy är också en av kattungarna som är mest påhittig allt ska undersökas, och han är oftast en av de första i kullen att ta sig an nya uppdrag/äventyr. Jaga skurmopp är den senaste "flugan"   

Siringa, mattes isprinsessa. Skinn på nosen, men samtidigt en av gänget som alltid kommer oss till mötes och vill komma upp och gosa i famnen. "Bär mig, bär mig!" Söta Siringa är ensam tjej, men kan sätta killarna på plats när hon vill. Ser man kattungarna bakifrån har hon fortfarande tjockaste rumpan (inget man säger till en dam såklart!)   så det går att se vem som är vem utan att se markeringarna på huvudet.   Hon äter allt godis, och är först tillsammans med mamma Nessa och Anziani att komma när vi prasslar med godisförpackningar. Siringa tycker damsugaren är en fånig grej, men speciellt otäck är den inte.

Några bonusbilder på de härliga blommorna! 

En syn som värmer mitt mattehjärta även om bilden i sig är dålig, Giacinto och Siringa leker för fullt med Liris.    

Och så dessa ljuvliga ögon    


  


Och så mattes lillla flicka med sin kala mage. Skönt att se att trots att det flyger kattungar runt henne är hon ändå trygg och kan visa upp magen för matte för att bli kliad.   

          


 
 
Sandra

Sandra

28 januari 2012 08:42

Va stora och stiliga de blivit! Skulle lätt kunna ta med en hem :)

http://vinterna.blogg.se

Marie

31 januari 2012 10:42

:) de växer så det knakar. Nu är det bara en vecka till flytt, kan verkligen inte förstå vart tiden tagit vägen!?

Du har en jättefin blogg, med ljuvliga sibbar. Sibbarna är en mycket trevlig ras, har ni allergi också i familjen?
Med vänlig hälsning
Marie

 
Kicki

Kicki

28 januari 2012 17:56

Så fina som alltid! Tack för att vi fick komma idag igen, och för gott fika så klart!! Det blir nog med blandade känslor de flyttar, både tomt men samtidigt liiite skönt ändå!
Kram

http://lince.blogg.se

 
Lena

Lena

29 januari 2012 11:05

Ja det är med blandade känslor man ser kattungarna växa upp. Man vet ju att man inte kan ha kvar dem.. för tänk om alla stannar och de blir ju snabbt fullstora !!
Men ändå. Man fäster sig vid varje liten misse.

Trösten är att man har nya kärleksfulla familjer som står beredda att ta emot sina nya familjemedlemmar...Lycka till med era fina småkissar

Kramis Lena och sibbarna i Kåge

http://miramilaia.bloggplatsen.se

Marie

31 januari 2012 10:47

Halva kommentaren försvinner..Nej visst är det så att man tyvärr inte kan spara alla. Och det är fantastiskt roligt att se glädjen hos de väntande familjerna som väntat och längtat efter sina små.

 
Ingrid N.

Ingrid N.

29 januari 2012 20:26

Tack för att jag fick träffa finkissarna och tack för fikat. När era kissar flyttat får ni hälsa på våra kattungar som nu bara är en vecka.
Pojkarna får komma med och barnträna mina små.
Ingrid.

http://www.isrosen.se

Marie

31 januari 2012 09:34

:) det var roligt att du kom. Vi kommer gärna längre fram och hälsar på dina små, det tror jag Leo och Noel skulle uppskatta också. De har lite depp nu inför kattungarnas flytt :(

Kurr
Marie

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie - 21 oktober 2020 15:00

Nadina, Makar, Pavlina & Dunya. Önskar gammelmatte med familj!  Nosgosar i massor! Från vänster Makar, Nadina, bakom henne Pavlina och Dunya längst till höger                En speciell hälsning till vårt älskade blåbär, som lever livet...

Av Marie - 22 september 2020 20:15

Nadezdha har ett normalt och fint hjärta ua samt är frisk med normala njurar. Hon skötte sig perfekt under undersökningen och vi firar med lite nya bilder.          ...

Av Marie - 19 juli 2020 15:15

Nosgosar från gammelmatte med familj!    9 veckor gamla på bilden.    Och små sötnosar 5 veckor gamla.    ...

Av Marie - 8 juli 2020 16:43

Stort grattis Molte, Aronia, Zemene, Málna (Bob) & Kupina! Hurra hurra hurra! Nosgosar från oss!      Aronia      Fina gospojken Molte        Vackra Kupina (Ina)         Málna (Bob)        Samt fröken Zemene      ...

Av Marie - 4 juli 2020 16:45


Det är även gammelmattes födelsedag, men den är inte lika viktig att fira längre    Hipp hipp hurra sötnosar! Hoppas ni får en underbar dag och gammelmatte tar gärna emot lite nya bilder på er      ...

Presentation


Hej & varmt välkommen in till vårt lilla krypin. Den här bloggen var tänkt att handla om våra Sibiriska katter. Men med tiden har även den tvåbenta delen av familjen fått vara med på ett hörn :)
Välkomna in, och lämna gärna en kommentar :)

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Kategorier

Fråga mig

7 besvarade frågor

Sök i bloggen

Arkiv

Min gästbok


Skapa flashcards