SE*Sessans Sibiriska katter & resten av vår familj

Direktlänk till inlägg 13 januari 2012

Blommorna redan 8 veckor & uppdatering om "tratt-katten"

Av Marie - 13 januari 2012 08:28

Känner mig som en repig LP-skiva men tiden går verkligen ruskigt snabbt nu! Blomkullen fyllde 8 veckor i onsdags. Men jag hann inte göra iordning deras bilder då. 


Nu är det minst sagt full fart på dem.  Lite tid att gosa, utan helst busar vi tills vi stupar och somnar där vi lekte precis.   

Nästan hela kullen, Dandelio låg och sov i en annan kattmöbel.

Nästan hela gänget i vitt, så fina! Mattes isbjörnar   (tidningen som syns i bakgrunden var för att hindra gänget att klättra för högt i klösmöbeln). Och även om de vita kattungarna kan se likadana ut för er andra, så färgar deras olika personligheter dem. Alla är otroligt olika men charmiga!

Brunbjörnen Papavero, eller Poppy som han kommer att kallas i sitt nya hem. Han flyttar långt bort. Charmtrollet som verkligen vet hur man charmar besökande. Ligga på rygg i famnen på någon och titta med sina stora gröna ögon är hans specialitet. Behöver jag säga att alla smälter för den blicken?!   Trygg kille som gärna undersöker allt nytt med stort intresse. Även han som leder viktligan och vägde på 8 veckors dagen strax över 900 gram.

Poserar jag fint nu matte?

Papa älskar det stora fina "gröna klätterträdet" som vi haft i tv-rummet ett tag   

Anziani som kan smälta vilket hjärta som helst med den blicken.. Med Anziani är det allt eller inget. Gosar han så gosar han rejält, och busar han ja då flyger leksakerna i all världens riktningar. Hans nya favoritleksak är en fjädervippa (se bild) och när han "fångar sitt byte" ja då låter han som en Sibirisk tiger och inte en Sibirisk katt   Anziani är också den som ibland försöker skrämma syskonen med att morra vid middagen. Speciellt när det serveras fisk vilket är hans favoritmat. Denna kille är också han som ser till att fatet är som "nydiskat" åt matte, har syskonen lämnat mat så går det alltid att ta om igen och igen och igen tills maten är slut   

Min matte, den är MIN!!!   

Näststörst i kullen fast jag föddes som minst!

Matte smälter för denna blicken!   Anziani är lite försiktigare av sig, man vet ju aldrig det där nya kan ju vara farligt   Vi miljötränar därför denna kille lite extra.

Isbjörnen Giacinto då, han och syrran Siringa är nog "huliganerna" i kullen.   Inga kan busa i deras tempo, och ibland flyger de fram så man bara ser två vita streck! Men Giacinto är även en gospropp som gillar att ligga i famnen och sova. Prins Giacinto vägrade dela matfat med syskonen under många veckor.   Men nu har han börjat acceptera att dela fat med resten av gänget.

Snygging!!   

Barnens lektunnel gillar kattunge lika mycket som barnen gör   

Sötnos!  

Siringa, prinsessans i kullen som samtidigt är den med mest vilja. Påminner en del om Liris faktiskt! Låt inte skenet bedra, denna prinsessa har skinn på nosen och vet vad hon vill. Hon gillar också fjädervippor och likt brorsan Anziani talar hon om för alla att den är just hennes när hon fångat den. Då liknar hon mer en ilsken rottweiler än den söta sibbe-tjej hon faktiskt är.   Men Siringa är också en av kattungarna som är mest kontaktsökande och klättrar gärna upp i famnen så fort någon sätter sig på golvet.

Siringa, en tuff brud i lyxförpackning! Först ut att undersöka nya miljöer/saker, allt med stor entusiasm   Hennes måtto är, allt nytt är spännande!

Siringa gillar även bilarna från filmens Bilar/Cars precis som lillhusse Noel gör.   

Så busarna i vitt i full fart, se upp! Siringa och Giacinto

Mjukisen Giglio, en av de lugnare i gänget. Kan busa precis lika duktigt som sin syster, men helt klart lite mera försynt. Det kan vara förståndigt att undersöka saker först och inte göra som vissa i andra kullen som agerar först och tänker sen    Även den av kattungarna som inte kan jama alls, han väser ett "psst" när han försöker jama   



 

Dandelio då, även han en "mjukis" i gänget. Den som väntar på sin tur att äta. Som gärna undersöker nya saker med en viss försiktighet. Man vet ju aldrig om det är farligt..  Och som blivit en riktig mammas-pojke. Killen med hög röst, som talar om tydligt vad han vill. "Släpp ut mig ur kattungerummet nu, matte!" Eller: "Släpp ner mig, jag vill inte bli fasthållen nu!" Sötnosen som charmar med sitt söta ansikte.  En av knäkatterna i kullen, som väljer en ledig plats och är inte så nogräknande även om han ofta väljer någon av småhussarna att sova hos.  

'




Hela gänget nyvakna och undrar varför det blixtrar så...

'

Sen måste ju storasyster Liris få vara med också. Hon har gått från trattkatt till den busiga och gosiga tjejen hon normalt sett är. Ett ledigt knä att sova hos uppskattas alltid vem man sover hos har mindre betydelse! Att busa runt genom att springa i korridoren nere är ju så roligt. Alla fjädervippor är hon fullständigt galen i, och går gärna och släpar runt på såna om hon hittar några framme. Kattungarna är fortfarande läskiga, men numera så ligger hon inte många meter ifrån dem. Dock är det viktigt att hålla behörigt avstånd, man vet ju aldrig om de små "otäckingarna" går att lita på   

Liris har de vackraste gröna ögonen, helt underbara!  

Betydligt lyckligare Liris nu än för två veckor sedan när hon var "tratt-katten". Vår lilla tjej har dessutom gått upp massor i vikt över 500 gram sen operationen och då är det 4-5 dagar sedan jag vägde henne nu. Det känns otroligt skönt att hon är så pigg och glad igen, mattes isprinssesa!

 

Mamma Nessa (som barnen kallat henne sen hon flyttade in 2010). Tyvärr en blixtbild så hennes ögon ser gula ut, hon har också vackra gröna ögon (ljusare nyans än dottern dock).


Nessa är den coolaste och bästa kattmamman jag träffat på. Det är så skönt när det kommer gäster hit, eller vi i familjen är med kattungarna. Då får ju Nessa barnvakt och går gärna och gör något annat en stund.   Hon är tryggheten och lugnet själv, och inte mycket stressar upp denna dam. Hon är såklart mattes snödrottning och väl medveten om att hon är vackrast!

Sist ut bild från i tisdags när vi var på väg till veterinären för första vaccinationen. Hela gänget uppförde sig exemplariskt, ingen pip inget sprattel. Matte Kicki och matte Marie var så stolta över dem.   De åkte även bil för första gången (varit för kallt att träna tidigare) bilresan gick jättebra också inga problem där heller. Några enstaka pip men sen sov flera av kattungarna när jag kom fram till veterinären (en resa på ca 10-15 min).

 

 
 
Eva

Eva

13 januari 2012 16:03

Du är otroligt duktig på att presentera alla katter!! Vilken minne att hålla reda på alla! ;)
Ursöta små busar som växer snabbt!

Kramis

http://www.evislillablogg.bloggplatsen.se

 
Husse

Husse

13 januari 2012 17:15

Ja du är verkligen duktig på att presentera terroristerna. Det är rätt roligt att alla har sin utpräglade personlighet redan.

http://www.fotofyndet.se

 
Ingrid N.

Ingrid N.

13 januari 2012 22:25

Tack för en utförlig rapport som visar hur myckat det kan skilja i en syskongrupp där många för en utomstående ser så lika ut. Detta är ju en stor fördel när det gäller att rätt individ kommer till rätt ägare.
Hälsningar Ingrid.

http://www.isrosen.se

 
Kicki

Kicki

14 januari 2012 00:22

Tack än en gång för en underbar presentation av de sex "terroristerna" som husse uttrycker det ;-D De är helt bedårande och bilderna fantastiska som alltid!!! Tack snälla hela familjen som gör ett sånt fantastiskt jobb med småttingarna <3 Kram

http://lince.blogg.se

 
Margita

Margita

14 januari 2012 17:16

Vilket "superinlägg", på många sätt. Du tar helt fantastiska foton, du, som redan sagts, presenterar kullen på ett roligt och intressant sätt. Man får verkligen lära känna de små liven, som förresten är helt bedövande bedårande!! Kan man säga så? haha...Läste att min favorit Papavero kommer att bli amerian. Vad spännande och roligt med en ny kille som kommer hit från landet i väster.

http://sengas.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie - 21 oktober 2020 15:00

Nadina, Makar, Pavlina & Dunya. Önskar gammelmatte med familj!  Nosgosar i massor! Från vänster Makar, Nadina, bakom henne Pavlina och Dunya längst till höger                En speciell hälsning till vårt älskade blåbär, som lever livet...

Av Marie - 22 september 2020 20:15

Nadezdha har ett normalt och fint hjärta ua samt är frisk med normala njurar. Hon skötte sig perfekt under undersökningen och vi firar med lite nya bilder.          ...

Av Marie - 19 juli 2020 15:15

Nosgosar från gammelmatte med familj!    9 veckor gamla på bilden.    Och små sötnosar 5 veckor gamla.    ...

Av Marie - 8 juli 2020 16:43

Stort grattis Molte, Aronia, Zemene, Málna (Bob) & Kupina! Hurra hurra hurra! Nosgosar från oss!      Aronia      Fina gospojken Molte        Vackra Kupina (Ina)         Málna (Bob)        Samt fröken Zemene      ...

Av Marie - 4 juli 2020 16:45


Det är även gammelmattes födelsedag, men den är inte lika viktig att fira längre    Hipp hipp hurra sötnosar! Hoppas ni får en underbar dag och gammelmatte tar gärna emot lite nya bilder på er      ...

Presentation


Hej & varmt välkommen in till vårt lilla krypin. Den här bloggen var tänkt att handla om våra Sibiriska katter. Men med tiden har även den tvåbenta delen av familjen fått vara med på ett hörn :)
Välkomna in, och lämna gärna en kommentar :)

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Kategorier

Fråga mig

7 besvarade frågor

Sök i bloggen

Arkiv

Min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards