SE*Sessans Sibiriska katter & resten av vår familj

Alla inlägg under mars 2011

Av Marie - 11 mars 2011 22:11

.. och då måste man trösta och och vara sällskap till den sjuke   .   

Av Marie - 10 mars 2011 12:40

Natten har varit ganska jobbig för både Noel och oss. Han har varit ledsen för att det kliar, och sovit bara nån timme då och då han har även haft lite feber under kvällen och natten. Just nu är han vid ganska gott mod och ligger i sängen och tittar på film. Kameran och blixten halverar antalet "prickar" och koppor, så ta de prickar ni ser x2 så kan ni föreställa er hur lillkillen ser ut.   

"Låtsas-Liris & Nessa" var tvungen att vara med på bilden såklart. De sover han med varje natt också, och ofta ligger det en av originalen där inne också   




             


Storebror är ledsen och säger att han har öronvärk IGEN!   Hoppas det är något tillfälligt bara, han är ju fortfarande rejält snorig och förkyld. Så det är väl samma som med Noel att de varit snoriga så länge nu så att det blir vätska bakom trumhinnan som trycker.



Av Marie - 9 mars 2011 11:06

Nu är han lika prickig som storebror var, och har haft en ganska besvärlig natt och morgontimmar. Vaken vid 03 och sen igen vid 06 och kunde inte somna om. Han grät och det kliade överallt.   Stackars liten, hittills idag verkar det vara lite bättre med klådan..


Liris hoppar såklart upp i famnen på Noel så fort han sätter sig. Ni kanske tror att vi arrangerar så att barnen nästan alltid har en liten katt i famnen. Därför tänkte jag lägga ut en foto-serie på hur det går till här hemma nu för tiden   Liris lägger sig i Noels knä direkt när han sätter sig (sista bilden i serien, bild 7).


Noel och mamma ska fota Noels prickar i ansiktet, Noel sätter sig i soffan. Och på direkten kommer Liris och hoppar upp.. (bild 1)

Bild 2    

Måste gå runt lite innan jag lägger mig tillrätta, tänker Liris   (bild 3)

Liris det var inte dig vi skulle fota nu  (bild 4)

  

Bild 5

 Bild 6 


Tidigare i köket fotade vi magen och ryggen, han har även fått en del koppor i ansiktet på hakan, under ögat och vid ena örat. Men hittills inte lika många och stora som Leo fick. Jag hoppas att det begränsar sig till kroppen.

Många många små koppor, syns inte så bra på bilden. Men som sagt just nu är han ändå hyffsat pigg.

     


     

  



  




Av Marie - 8 mars 2011 09:39

På Noel började det med feber den 19 feb, och en hemsk förkylning/influensa, öronvärk, hosta och ganska hög feber. Sen har han "snittat" 2-3 dagar i veckan med feber och varit riktigt hängig sen dess, sovit mycket och varit väldigt gnällig. I tisdags var vi in till vårdcentralen för provtagning. Han hade då symtom som liknande bihåleinflammation, hemsk öronvärk samt att han kissade ofta så jag misstänkte urinvägsinfektion, men inga bakterier hittades.


Nya regler säger att barn mellan 1-12 år inte får penicillin utskrivet mot öroninflammation/bihåleinflammation. Så behandlingen består av nässpray och Alvedon.  Bild från igår förmiddag, innan Noel fick feber och grät hela eftermiddagen..  

Leo och Liris myser i soffan som vanligt..  

Leo gosar med Nessa (mycket stolt kille)   Då det var första gången han bar henne. Han frågar alltid även när han ska lyfta Liris. Och Nessa är ju ingen knäkatt med barnen och det respekterar barnen. Igår frågade jag om han ville prova att lyfta upp Nessa och gosa med henne, och det ville han såklart  


Nu hittade jag första "koppan" på Noel igår, bilder från idag då han fått ganska många till även om de är små och syns dåligt på bild.. Hittills en ganska glad kille, men något säger mig att eftermiddagen/kvällen lär bli värre..  

  



          

Leo fick feber den 21 feb, och första vattkoppor hittades dagen efter. Sen har han varit sjuk, och förra veckan när vattkopporna började torka in så åkte han på samma influensa som lillebror dragits med. Så nu har han samma symtom, feber då och då, hängig, hemsk hosta och öronvärk.


Visst är det lika bra att få det gjort, med vattkopporna då. Så det är skönt att det brytit ut på Noel också. Men det hade varit skönt om vi fått några dagar med friska barn emellan.   Vi hade behövt tid att återhämta oss som det känns då även jag och Christer dragits med förkylning i flera veckor och mår inte helt bra heller.  Sist ut en bild på Leo och Liris, min fina kille som fortfarande är ganska prickig och fortfarande är dunderförkyld och har feber då och då.

  

Av Marie - 7 mars 2011 16:54

... jätteroligt att vi vann.  Stort tack till alla som röstade på Liris   

Grattis även till Liris uppfödare, Kicki Eriksson S* Lince´s   



Bilden på Liris som var med och tävlade  


        

Av Marie - 5 mars 2011 15:09

.. ute. Vi försöker träna att gå i koppel ofta, för vissa dagar är hon jätteduktig andra tycker hon fortfarande att det är lite läskigt att vara ute. Häromdagen gick det dock jättebra, och hon såg ut att njuta av varje minut ute  




Så fin liten tjej   



    

Jag hör något läskigt där borta matte...        

  


        

Av Marie - 4 mars 2011 13:13

Noel är väldigt gnällig idag, undrar just om det är vattkoppor på gång även på honom nu!? Han gråter för minsta grej, vilket är olikt honom. Hittills hittar jag inga koppor och ingen feber, men det känns som något är på gång.    


Leo är feberfri nu och ganska pigg. De flesta kopporna har nu torkat in, och det sitter såskorpor kvar. Tur att man har "tisse missar" som håller en sällskap när man är sjuk   det tycker båda två.


Killarna är fortfarande rejält förkylda och hostar hemskt.   

Bilden nedan med Leo och Liris togs i tisdags när Leo hade 39,6 i feber.


Den här bilden togs i onsdags, mitt på dagen den tid på dygnet då pojkarna ändå är relativt pigga.

  


Av Marie - 2 mars 2011 10:34

.. idag vankas det fisktårta och extra mycket godis. Och kanske en liten present..    


Om IC S*Nikopeja´s Nessa Kasianovna:

*Hon är väl medveten om att hon är en vacker sessa och vill gärna bli behandlad som en sådan.  

*Snäll och gosig på hennes vilkor

*Älskar barnen, och sover gärna hos en av dem både nattetid och på dagtid

*Hon är en busig tjej, som gärna busar runt med sin dotter i 180 km/h här hemma. Men är smidig och försiktig, river aldrig ner något eller har sönder något. Förutom mattes snittblommor på bordet en gång som tydligen doftade kattmynta

*Social tjej som alltid måste undersöka nya gäster och se vilka de är.

*Nessa är mamma till S* Lince´s Flodkullen, och är en otrolig mamma, trygg och säker i sin roll. Accepterar all hantering av bebisarna. Och verkar t o m. uppskatta barnvakt då och då   

 Grattis världens finaste Nessa   

 

     

 

  

 

 

Skeptisk matte, vill inte gå här i snöhögen (fast matte tycker det är finare ljus där). Titta hur stor tassen är :D

 

          

  

 

Nessas tårta, som barnen har gjort.   

  

Leo har fotograferat.      


 

 

Presentation


Hej & varmt välkommen in till vårt lilla krypin. Den här bloggen var tänkt att handla om våra Sibiriska katter. Men med tiden har även den tvåbenta delen av familjen fått vara med på ett hörn :)
Välkomna in, och lämna gärna en kommentar :)

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5
6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Kategorier

Fråga mig

7 besvarade frågor

Sök i bloggen

Arkiv

Min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards