Direktlänk till inlägg 23 mars 2011
Ingredienser:
4 st laxfilé
1 citron (gärna ekologisk)
6-8 st körsbärstomater
1 msk margarin el smör
1-2 tsk citronpeppar
Gör såhär:
Smörj en ugnsfast form med margarin. Lägg i laxfiléerna, tvätta citronskalet ordentligt. Skriva citronen med skal, skölj tomaterna och dela dem på hälften. Lägg över laxen. Krydda med citronpepparen.
Ställ in i ugnen i ca. 10-15 min på 200 grader.
Servera med kokt potatis och hollandaisesås gärna en god sallad till, även om jag inte hann fixa en sån igår.
Hollandaisesås
150 g smör
2 äggulor
1 tsk pressad citronsaft
2-3 msk vatten
salt
malen vitpeppar
Smält smöret på svag värme utan att det bryns.
Blanda äggulor, citron och vatten i en kastrull, ej av aluminium. Sätt kastrullen i vattenbad strax under kokpunkten. Vispa snabbt tills blandningen tjocknar.
Tillsätt det varma, smälta smöret lite åt gången, under kraftig vispning. Var noga med att bottensatsen på smöret ej kommer med. Smaksätt med salt och peppar.
Receptet på såsen finns här
Barnen åt 2-3 potioner var, och tyckte det var supergott.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 |
||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | |||
14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 |
27 |
|||
28 | 29 |
30 |
31 | ||||||
|