Direktlänk till inlägg 13 mars 2011
... blev lördagsmyset igår. Supergott och enkelt att göra (bästa är att vi har varsin tills ikväll också)
Pannacotta (4-6 pers)
5 dl grädde
1 st. vaniljsstång
1/2 dl socker
3 gelatinblad
Jordgubbssås
3-4 dl jordgubbar (blir bäst med frysta, som tinat)
2-3 msk florsocker
1-2 msk citronsaft
Gör såhär:
Börja med att lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur den.
Lägg vaniljstång, frön tillsammans med grädde och sockret i en kastrull. Låt koka upp under omrörning, låt koka i 1-2 min.
Ta av kastrullen från värmen, krama ur gelatinbladen och lägg i dessa (OBS! viktigt att ta av kastrullen från värmen, kokar grädden efter att du lagt i gelatinbladen skär sig grädden). Vispa så att de löses upp.
Häll över i lämpliga serveringsglas, låt svalna i kylskåpet i minst 2-3 timmar tills grädden stelnat.
Häll ner ingredienserna till jordgubbssåsen i lämplig bunke, mixa samman till en slät smet. Låt stå svalt tills det är dags för servering. Häll i glasen, garnera gärna med några färska jordgubbar, och njut
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 |
||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | |||
14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 |
27 |
|||
28 | 29 |
30 |
31 | ||||||
|