SE*Sessans Sibiriska katter & resten av vår familj

Alla inlägg under december 2010

Av Marie - 22 december 2010 10:54

Gick ner för att titta till Leo som tyvärr fick magsjuka igår kväll (därav den blå byttan vid madrassen)  och därför ville ligga på madrassen på golvet istället för i sängen. Och då har Nessa kommit in och lagt sig bredvid honom. Mitt hjärta svämmade över av glädje, pojkarnas drömmar har gått i uppfyllelse   

  När Noel lagt sig i sin säng, kom Liris in och hoppade direkt upp i hans säng. Kurrade och la sig till rätta. Ni kan tro det var en mycket stolt pojke som la sig för att sova   


5 min senare sov både liten sessa och Noel-gubben gott        Nu på förmiddagen har båda sessorna legat och myst efter frukosten i den rosa transportburen som står här uppe, är de inte söta så säg?!?        

ANNONS
Av Marie - 21 december 2010 20:41

Liris är ovanligt lugn kattunge (hittills) visst leker hon och busar jättemycket men det är ganska korta stunder, och stor del av dagen sover hon. Men här kommer iaf lite bilder från "Liris in action"     


Först ut.. julgranen är ju himla rolig jag har "barr" lite här och var från den. Har provat att spraya på citron men det tycker hon är gott   

     

Aja baja säger matte   


  


  

  

          

Christer säger att han ibland känner av något vagt, och snyter han sig försvinner det. Till det ska jag säga att vi alla är mer eller mindre förkylda och dessutom så får fortfarande Liris dia mamma då och då (värre ur allergisynpunkt) så min förhoppning är att han om några veckor inte känner något alls längre.

ANNONS
Av Marie - 20 december 2010 09:35

Nu har vi haft tjejerna hos oss i snart två dagar, och de känns helt fantastiskt roligt. På dem skulle man kunna tro att de bott här länge. Liris flyger fram i 180 och mellan så sover hon gärna i någons famn och kurrar så högt att vi ibland måste höja ljudet på tv:n för att höra    Hon är absolut en av de gosigaste kattungarna jag någonsin mött, och hon sover lika länge och bra i barnens famn som i min vilket känns otroligt roligt för barnens skull.


 


Här så låg Nessa bredvid Leo och Liris, men precis när jag slog upp blixten på kameran så bestämde hon sig för att flytta på sig, och Liris för att tvätta sig i rumpan.   

 


        


Nessa är lite mera försiktig av sig, vilket är ganska naturligt med tanke på att hon ändå snart fyller 3 år. Och säkert fortfarande undrar lite vart hon hamnat. Men hon har avancerat och sover nu gärna på soffan bredvid oss, hon har börjat bli mer kontaktsökande. Här sover sessorna så sött tillsammans      
Och barnen är jättedukig med att försiktigt klappa henne några ggr. för att sedan lämna henne innan hon flyttar på sig. De ger positiva associationer för både henne och dem. Godis är favoriten såklart, och när det vankas godis (inte alls 2 ggr. om dagen Kicki   ) så kommer båda tjejerna som skjuten ur en kanonkula och Leo tränade t o m lite konster med dem igår. Sitta fint och stå på bakbenen, båda var riktigt duktiga. Och Leo stolt som en tupp såklart. :) 

Av Marie - 19 december 2010 10:54

   Natten har gått bra för tjejerna, Liris var så gosig igår kväll så jag tror jag inte somnade förrän vid 2-tiden :s Men vad gör väl det, när man har fått hem sina efterlängtade katter.    I övrigt har natten varit ganska lugn, Nessa gillade inte att vi stängde in oss i Leos sovrum, så med jämna mellanrum har hon krafsat på dörren och velat gå ut. Jag har hämtat henne och lagt henne i sängen med mig. Och då har hon varit duktig och lagt sig till ro. Men det är klart att hon kan ha saknat de andra bebisarna också och velat undersöka vart de var någonstans. Och säkert även funderat på vart matte Kicki och resten av familjen tagit vägen.


Igår kväll gick Nessa runt och jamande lite efter bebisarna troligen, men sen när vi gått ner för att lägga oss la hon sig till ro på direkten.


Christer fick en knäkatt igår som kröp upp i hans famn och låg och kurrade. Han såg faktiskt riktigt nöjd ut (matte däremot var lite avis ;) ). Men sen fick ju matte gosa med Liris i sängen, så hon blev väl förlåten ;) Ska se om jag lyckas ladda upp lite filmer senare idag.


Matte Kicki fick för övrigt kvällsrapport igår kväll och bilder när Liris gosade med husse i soffan (lite avis var jag såklart då ;) ).


Vi hörs och syns snart igen :)


  


Av Marie - 18 december 2010 20:51

 bilden är tagen av Kicki, S*Lince´s när vi skulle åka hem med våra nya familjemedlemar. Och visst blev den jättefin?!     

Av Marie - 18 december 2010 15:11

      

Vi är så glada och lyckliga!

Bilresan hem gick hur bra som helst, efter några minuters resa började Nessa tvätta Liris. När vi kom hem, så började både tjejerna utforska huset. Och det tog inte många minuter förrän Liris började busa med alla nya spännande leksaker. Nessa gick runt och undersökte huset i alla vinklar och vrår. Sen lade hon sig under bordet i tv-rummet och sov en stund. Liris lekte i nästan en hel timme, men sen gick hon runt och jamade efter mig. När jag satte mig i soffan hoppade hon upp, och sen sov hon i nästan 40 min i mitt knä och nästa lika länge till i Leos knä (lyfte försiktigt över henne när jag började laga mat). Just nu äter tjejerna middag, men då Nessa fortfarande är lite blyg så får de äta i tv-rummet nere.


Vi är så glada, stolta och tacksamma att vi fått förtroendet av Kicki och hennes familj att ta hand om dessa två sessor.   


Av Marie - 17 december 2010 23:05

Imorgon är det då dags, vi får hämta hem våra två efterlängtade sessor.   

Trodde aldrig denna dagen skulle komma, och vi har längtat och väntat men nu är det dags. Mer information kommer inom kort.

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Hej & varmt välkommen in till vårt lilla krypin. Den här bloggen var tänkt att handla om våra Sibiriska katter. Men med tiden har även den tvåbenta delen av familjen fått vara med på ett hörn :)
Välkomna in, och lämna gärna en kommentar :)

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27
28 29 30 31
<<<
December 2010 >>>

Kategorier

Fråga mig

7 besvarade frågor

Sök i bloggen

Arkiv

Min gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se